Tortellini met groenten
Gevulde tortellini met groenten.
Ingrediënten
- 500 gram tortellini (gevuld met vlees)
- 250 gram hamblokjes
- 800 milliliter tomatensaus
- 2 courgettes
- 2 paprika's
- 250 gram champignons
- 4 eetlepels pijnboompitten
- 200 gram geraspte kaas (belegen)
- 1 eetlepel Italiaanse kruiden
- Handvol verse basilicum
- Zout
- Peper
- Olijfolie
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 200˚C;
- Was de courgettes en paprika, snij deze samen met de champignons;
- Verwarm wat olijfolie in een ruime hapjespan en bak hierin de groenten;
- Na een aantal minuten voeg je de hamblokjes toe;
- Kook in een andere pan de tortellini voor 10 minuten;
- Rooster ondertussen in een kleine koekenpan de pijnboompitten;
- Voeg de tomatensaus toe aan de groenten en breng het geheel op smaak met de kruiden, zout en peper;
- Laat de tortellini uitlekken roer deze door de saus met groenten;
- Schep de groeten in een ovenschaal, bestrooi met pijnboompitten en dek het geheel af met de geraspte kaas;
- Verwarm de schotel voor 20 minuten in de oven;
- Garneer de ovenschotel met de verse basilicum.