Tortelloni met tomaat, courgette en sardientjes

Tortelloni met tomaat, courgette en sardines
Lekker!

Ingrediënten


Bereiding
  1. Maak de ui schoon en snij deze in halve ringen. Doe hetzelfde met de teentjes knoflook en snij deze in dunne plakjes;
  2. Was de courgette, snij deze in lengte in kwarten en snij deze vervolgens in kwart plakjes van ongeveer een centimeter;
  3. Snij de tomaten in blokjes;
  4. Verhit een ruime koekenpan met 2 eetlepels olie uit het blikje sardientjes;
  5. Voeg de ui toe en fruit deze voor 5 minuten op een middel hoogvuur;
  6. Voeg de knoflook, courgette en de "Mutti groenten-pasta" toe;
  7. Snipper de rozemarijn fijn en voeg deze toe;
  8. Vervolgens voeg je de tomatenblokjes toe en verwarm je deze voor 5 minuten mee;
  9. Snij ondertussen de blaadjes van de oregano fijn;
  10. Kook ondertussen de tortelloni volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar. Giet na 4 minuten de tortelloni af, bewaar wat van het kookvocht;
  11. Giet wat kookvocht bij het groentemengsel en laat dit op hoog vuur wat verdampen;
  12. Breek de sardientjes in grove stukken en roer deze voorzichtig door de saus;
  13. Breng de saus op smaak met de fijn gesneden oregano, de Funghi-kruiden, verse peper en eventueel wat zout;
  14. Verdeel de tortelloni over 4 diepe borden en verdeel het groenten/sardientjesmengsel erover.
RapidWeaver Icon

Made in RapidWeaver