Tortelloni met tomaat, courgette en sardientjes
Lekker!
Ingrediënten
- 1 rode ui
- 2 teentjes knoflook
- 1 courgette
- 500 gram trostomaten
- 1 eetlepel olijfolie
- 120 gram sardientjes (in olijfolie met citroen)
- 3 eetlepels Mutti le Verdurine (in tube)
- 20 verse Italiaanse kruidenmix
- 1 eetlepel Funghi Trifolati
- 500 gram verse tortelloni verdi ricotta e spinaci
Bereiding
- Maak de ui schoon en snij deze in halve ringen. Doe hetzelfde met de teentjes knoflook en snij deze in dunne plakjes;
- Was de courgette, snij deze in lengte in kwarten en snij deze vervolgens in kwart plakjes van ongeveer een centimeter;
- Snij de tomaten in blokjes;
- Verhit een ruime koekenpan met 2 eetlepels olie uit het blikje sardientjes;
- Voeg de ui toe en fruit deze voor 5 minuten op een middel hoogvuur;
- Voeg de knoflook, courgette en de "Mutti groenten-pasta" toe;
- Snipper de rozemarijn fijn en voeg deze toe;
- Vervolgens voeg je de tomatenblokjes toe en verwarm je deze voor 5 minuten mee;
- Snij ondertussen de blaadjes van de oregano fijn;
- Kook ondertussen de tortelloni volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar. Giet na 4 minuten de tortelloni af, bewaar wat van het kookvocht;
- Giet wat kookvocht bij het groentemengsel en laat dit op hoog vuur wat verdampen;
- Breek de sardientjes in grove stukken en roer deze voorzichtig door de saus;
- Breng de saus op smaak met de fijn gesneden oregano, de Funghi-kruiden, verse peper en eventueel wat zout;
- Verdeel de tortelloni over 4 diepe borden en verdeel het groenten/sardientjesmengsel erover.