Witlof met zoete aardappelpuree uit de oven

Witlof met zoete aardappelpuree uit de oven-min
Witlof ham en kaas uit de oven met, in dit gerecht: zoete aardappelen!

Ingrediënten

  • 8 stronken witlof
  • 800 gram zoete aardappel
  • 8 plakken ham
  • 80 gram geraspte kaas
  • 4 eetlepels pijnboompitten
  • verse peterselie
  • boter
  • citroensap
  • zout
  • peper

Bereiding
  1. Verwarm de oven voor op 200˚C;
  2. Schil de aardappels, snij deze in gelijke stukken en kook ze in een ruime pan met water met zout voor 20 minuten;
  3. Kook ondertussen de witlof voor circa 7 minuten in ruim water met een paar druppels citroensap aan toegevoegd;
  4. Laat ze vervolgens goed uitlekken en dep ze droog, snij de stronken doormidden, verwijder de harde kern aan de onderkant en wikkel elke stronk in een plak ham;
  5. Giet de aardappels af, laat ze op een laag vuur kort droog stomen en pureer de aardappels met wat boter;
  6. Verdeel de aardappelpuree in een ovenschaal en leg daar de stronken witlof op;
  7. Bestrooi het geheel met de geraspte kaas en pijnboompitten en zet de schaal voor 20 minuten in de oven;
  8. Garneer de schaal met peterselie en wat verse peper.
RapidWeaver Icon

Made in RapidWeaver