Witlof met zoete aardappelpuree uit de oven
Witlof ham en kaas uit de oven met, in dit gerecht: zoete aardappelen!
Ingrediënten
- 8 stronken witlof
- 800 gram zoete aardappel
- 8 plakken ham
- 80 gram geraspte kaas
- 4 eetlepels pijnboompitten
- verse peterselie
- boter
- citroensap
- zout
- peper
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 200˚C;
- Schil de aardappels, snij deze in gelijke stukken en kook ze in een ruime pan met water met zout voor 20 minuten;
- Kook ondertussen de witlof voor circa 7 minuten in ruim water met een paar druppels citroensap aan toegevoegd;
- Laat ze vervolgens goed uitlekken en dep ze droog, snij de stronken doormidden, verwijder de harde kern aan de onderkant en wikkel elke stronk in een plak ham;
- Giet de aardappels af, laat ze op een laag vuur kort droog stomen en pureer de aardappels met wat boter;
- Verdeel de aardappelpuree in een ovenschaal en leg daar de stronken witlof op;
- Bestrooi het geheel met de geraspte kaas en pijnboompitten en zet de schaal voor 20 minuten in de oven;
- Garneer de schaal met peterselie en wat verse peper.