Witte asperges met tomaat
15-05-21 09:48 Categorie: Hoofdgerecht | Groenten
Je kunt de asperges klassiek met ham en een gekookt eitje eten. Wij eten 'm deze keer anders met tomaat als ovenschotel. Smullen!
Ingrediënten
Bereiding
- 1 zak Maggi Saus voor Asperges
- 600 gram witte asperges
- 3 eieren
- 100 milliliter creme fraiche
- 3 tomaten
- 2 eetelepels zonnebloemolie
- 25 gram boer
- 1 eetlepel peterselie
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 180˚C;
- Kook de asperges voor 10 minuten en bereid ondertussen de saus volgens de gebruiksaanwijzingen op de verpakking;
- Giet de aardappelen af en stamp deze met een klontje boter en wat melk tot een puree;
- Schep en verdeel de aardappelpuree over de ovenschaal;
- Klop de eieren met de creme fraiche los en schep de asperge-saus er door heen;
- Verdeel de asperges over de puree;
- Verdeel de tomatenblokjes over de asperges en giet de asperge-saus erover;
- Verwarm het gerecht voor 30 minuten in de oven;
- Bestrooi het gerecht met de peterselie.