Wokschotel met udonnoedels en kip
Eet smakelijk!
Ingrediënten
Bereiding
- 2 uien
- 800 gram Oosterse groentenmix
- 4 cm verse gember
- 4 teentjes knoflook
- 40 milliliter sojasaus
- 400 gekruide kipfiletreepjes
- 400 gram verse udonnoedels
- 4 eieren
- 4 theelepels gomasio
- 2 eetlepels honing
- 2 eetlepels zonnebloemolie
- peper
- zout
Bereiding
- Maak de uien schoon en snij deze in halve ringen;
- Verhit de helft van de zonnebloemolie in een wok en bak hierin de uien en de groentenmix voor ongeveer 4 minuten. Doe vervolgens de deksel op de pan en bak het geheel nog door voor ongeveer 10 minuten;
- Rasp ondertussen de gember boven een kom. Pers de knoflook fijn en meng het geheel met de sojasaus en honing;
- Verhit de overige zonnebloemolie in een koekenpan en bak hierin op een middelhoog vuur de kipfiletreepjes bruin voor ongeveer 5 minuten;
- Voeg de kipfiletreepjes, de zelfgemaakte wolsaus en de noedels toe aan de groenten en meng het geheel zachtjes door, totdat de noedels loskomen;
- Bak ondertussen in het bakvet van de kipfilet de spiegeleitjes en breng op smaak met zout en peper;
- Verdeel de noedels over de borden met een spiegeleitje en garneer het geheel met gomosio.