Wokschotel met udonnoedels en kip

Wokschotel_UdonEet smakelijk!
Ingrediënten
  • 2 uien
  • 800 gram Oosterse groentenmix
  • 4 cm verse gember
  • 4 teentjes knoflook
  • 40 milliliter sojasaus
  • 400 gekruide kipfiletreepjes
  • 400 gram verse udonnoedels
  • 4 eieren
  • 4 theelepels gomasio
  • 2 eetlepels honing
  • 2 eetlepels zonnebloemolie
  • peper
  • zout

Bereiding
  1. Maak de uien schoon en snij deze in halve ringen;
  2. Verhit de helft van de zonnebloemolie in een wok en bak hierin de uien en de groentenmix voor ongeveer 4 minuten. Doe vervolgens de deksel op de pan en bak het geheel nog door voor ongeveer 10 minuten;
  3. Rasp ondertussen de gember boven een kom. Pers de knoflook fijn en meng het geheel met de sojasaus en honing;
  4. Verhit de overige zonnebloemolie in een koekenpan en bak hierin op een middelhoog vuur de kipfiletreepjes bruin voor ongeveer 5 minuten;
  5. Voeg de kipfiletreepjes, de zelfgemaakte wolsaus en de noedels toe aan de groenten en meng het geheel zachtjes door, totdat de noedels loskomen;
  6. Bak ondertussen in het bakvet van de kipfilet de spiegeleitjes en breng op smaak met zout en peper;
  7. Verdeel de noedels over de borden met een spiegeleitje en garneer het geheel met gomosio.
RapidWeaver Icon

Made in RapidWeaver