Zalm Rosé

ZalmRose
Zalm uit de oven met risotto en een saus van rosé.
Ingrediënten
  • 600 gram verse zalmfilet
  • 300 gram risotto-rijst
  • 4 sjalotten
  • 4 winterpenen
  • 4 eetlepels tuinerwten (fijn)
  • 300 milliliter rose
  • 150 gram ongezouten roomboter
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 1 liter kippenbouillon
  • 1 pot verse viskruiden met dille

Voorbereiding
  1. Snipper de sjalotten en snij de boter in blokjes;
  2. Maak de winterpeen schoon en snij deze in blokjes;
  3. Verwarm de oven voor op 175˚C;
  4. Kook 2/3 van de wijn in ongeveer 20 minuten tot 2 eetlepels. Klop vervolgens de boter er doorheen met een garde (pannetje van het vuur!);

Bereiding zalm
  1. Verdeel de zalm in 4 porties en leg deze op de huidzijde in een ovenschaal. Bestrijk de zalm met de rest van de olijfolie, bestrooi met de viskruiden en bak de zalm voor ongeveer 12 minuten in de voorverwarmde oven;

Bereiding risotto
  1. Verhit 3/4 van de olijfolie in een hapjespan en voeg daar de sjalotten aan toe. Fruit dit voor ongeveer 2 minuten;
  2. Voeg de risottorijst erbij en bak dit mee voor 3 minuten;
  3. Voeg de rest van de rosé toe aan de rijst en roer tot het geheel is opgenomen door de rijst;
  4. Voeg een scheut van de kippenbouillon toe en roer tot dit geheel door de rijst is opgenomen. Voeg weer een scheut van de bouillon toe en herhaal dit geheel tot alles door de rijst is opgenomen;
  5. Voeg de blokjes winterpeen toe aan de risotto;
  6. Voeg de tuinerwten de laatste 5 minuten toe aan de risottorijst en breng de rijst op smaak met peper en zout;
  7. Snij de kruiden fijn en meng dit door de risotto;

Serveer risotto
  1. Verdeel de zalm over 4 borden en schenk er de wijnsaus over.
  2. Serveer met de risotto.
RapidWeaver Icon

Made in RapidWeaver