Zoete aardappelsoep met gebakken uien en abrikozenjam
09-09-17 13:06 Categorie: Soep | Vegetarisch
Je zult vast denken: "Abrikozenjam in de soep"? Probeer maar eens, je zult aangenaam verrast zijn!
Ingrediënten
Bereiding
- 4 eetlepels zonnebloemolie
- een stukje verse gemberwortel (geschild en geraspt)
- 2 theelepels specerijen (bijvoorbeeld kaneel, komijn en kerrie)
- 4 teentjes knoflook (uitgeperst)
- 3 eetlepels abrikozenjam
- 600 gram zoete aardappelen
- 2 winterwortels (in plakjes)
- 1 rode paprika (in blokjes)
- 1 1/2 liter groentebouillon
- 2 rode uien (in ringen)
- 4 blaadjes fijngesneden salie
- verse peterselie
Bereiding
- Verhit in een (soep)pan 2 eetlepels zonnebloemolie en bak hier de specerijen en 2 teentjes knoflook zacht voor 2 minuten;
- Voeg de abrikozenjam toe en bak deze mee voor 1 a 2 minuten;
- Schep de zoete aardappelblokjes en de wortel erdoor heen. Schenk de groentebouillon in de pan en breng aan de aan de kook voor 15 minuten;
- Verhit in een koekenpan de rest van de zonnebloemolie en bak hier de uienringen in 10 minuten goudbruin en krokant;
- Voeg de laatste 2 minuten de overige 2 teentjes knoflook (uitgeperst) en de salie toe;
- Pureer de soep met een staafmixer en breng op smaak met zout en peper;
- Schep de soep in 4 kommen en grarneer met de uienringen, paprika en wat fijngehakte peterselie.
- Lekker met een focaccia.