Zoete aardappelsoep met gebakken uien en abrikozenjam

Zoete Aardappelsoep
Je zult vast denken: "Abrikozenjam in de soep"? Probeer maar eens, je zult aangenaam verrast zijn!
Ingrediënten
  • 4 eetlepels zonnebloemolie
  • een stukje verse gemberwortel (geschild en geraspt)
  • 2 theelepels specerijen (bijvoorbeeld kaneel, komijn en kerrie)
  • 4 teentjes knoflook (uitgeperst)
  • 3 eetlepels abrikozenjam
  • 600 gram zoete aardappelen
  • 2 winterwortels (in plakjes)
  • 1 rode paprika (in blokjes)
  • 1 1/2 liter groentebouillon
  • 2 rode uien (in ringen)
  • 4 blaadjes fijngesneden salie
  • verse peterselie

Bereiding
  1. Verhit in een (soep)pan 2 eetlepels zonnebloemolie en bak hier de specerijen en 2 teentjes knoflook zacht voor 2 minuten;
  2. Voeg de abrikozenjam toe en bak deze mee voor 1 a 2 minuten;
  3. Schep de zoete aardappelblokjes en de wortel erdoor heen. Schenk de groentebouillon in de pan en breng aan de aan de kook voor 15 minuten;
  4. Verhit in een koekenpan de rest van de zonnebloemolie en bak hier de uienringen in 10 minuten goudbruin en krokant;
  5. Voeg de laatste 2 minuten de overige 2 teentjes knoflook (uitgeperst) en de salie toe;
  6. Pureer de soep met een staafmixer en breng op smaak met zout en peper;
  7. Schep de soep in 4 kommen en grarneer met de uienringen, paprika en wat fijngehakte peterselie.
  8. Lekker met een focaccia.
RapidWeaver Icon

Made in RapidWeaver