Zuurkool met shoarma en gegrilde paprika
Deze keer geen klassieke zuurkoolschotel, maar eens wat anders. Zuurkool met gegrilde paprika en shoarma uit de oven. Om je vingers bij op te eten, zo lekker!
Ingrediënten
Bereiding
- 1, 2 kilo kruimige aardappelen
- 500 gram zuurkool
- 300 gram gegrilde rode paprika's (uit een potje)
- 500 gram shoarma reepjes
- 1 ui
- 50 gram boter
- 1 groot blikje tomatenpuree
- 200 milliliter volle melk
- 1 theelepel karwijzaad
- 1 theelepel paprikapoeder
Bereiding
- Allereerst verwarm je de oven voor op 200 C;
- Ondertussen schil je de aardappelen, je snijd deze in gelijke stukken en kookt deze in water (met zout!) in 20 minuten gaar;
- Laat de gegrilde paprika's ondertussen uitlekken. Vang het vocht op in een pannetje;
- Laat de zuurkool in een zeef uitlekken en spoel deze af onder koud water;
- Doe de uitgelekte zuurkool bij het pannetje met paprikavocht en kook de zuurkool voor ongeveer 10 minuten op middelhoog vuur;
- Snip ondertussen de ui.
- Verhit de helft van de boter in een koekenpan en bak hierin de ui voor 2 minuten. Voeg de shoarma reepjes toe en bak deze voor 5 minuten mee;
- Snij ondertussen de gegrilde paprika's in stukjes, voeg deze toe aan het shoarmavlees. Voeg aan het vlees de tomatenpuree toe;
- Verwarm de melk in een steelpannetje;
- Giet de aardappelen. Stamp de aardappelen met de melk en de rest van de boter tot een puree. Breng eventueel op smaak met peper en zout;
- Vet een ovenschaal in. Schep het shoarma-vlees erin;
- Giet de zuurkool af en verdeel over het shoarma-vlees;
- Verdeel de aardappelpuree over de zuurkool;
- Verdeel wat klontjes boter over de aardappelpuree en bestrooi de aardappelpuree met karwijzaad en paprikapoeder;
- Bak de zuurkoolschotel voor ongeveer 25 minuten in de oven.