Zuurkool met shoarma en gegrilde paprika

Zuurkool_Shoarma
Deze keer geen klassieke zuurkoolschotel, maar eens wat anders. Zuurkool met gegrilde paprika en shoarma uit de oven. Om je vingers bij op te eten, zo lekker!
Ingrediënten
  • 1, 2 kilo kruimige aardappelen
  • 500 gram zuurkool
  • 300 gram gegrilde rode paprika's (uit een potje)
  • 500 gram shoarma reepjes
  • 1 ui
  • 50 gram boter
  • 1 groot blikje tomatenpuree
  • 200 milliliter volle melk
  • 1 theelepel karwijzaad
  • 1 theelepel paprikapoeder

Bereiding
  1. Allereerst verwarm je de oven voor op 200 C;
  2. Ondertussen schil je de aardappelen, je snijd deze in gelijke stukken en kookt deze in water (met zout!) in 20 minuten gaar;
  3. Laat de gegrilde paprika's ondertussen uitlekken. Vang het vocht op in een pannetje;
  4. Laat de zuurkool in een zeef uitlekken en spoel deze af onder koud water;
  5. Doe de uitgelekte zuurkool bij het pannetje met paprikavocht en kook de zuurkool voor ongeveer 10 minuten op middelhoog vuur;
  6. Snip ondertussen de ui.
  7. Verhit de helft van de boter in een koekenpan en bak hierin de ui voor 2 minuten. Voeg de shoarma reepjes toe en bak deze voor 5 minuten mee;
  8. Snij ondertussen de gegrilde paprika's in stukjes, voeg deze toe aan het shoarmavlees. Voeg aan het vlees de tomatenpuree toe;
  9. Verwarm de melk in een steelpannetje;
  10. Giet de aardappelen. Stamp de aardappelen met de melk en de rest van de boter tot een puree. Breng eventueel op smaak met peper en zout;
  11. Vet een ovenschaal in. Schep het shoarma-vlees erin;
  12. Giet de zuurkool af en verdeel over het shoarma-vlees;
  13. Verdeel de aardappelpuree over de zuurkool;
  14. Verdeel wat klontjes boter over de aardappelpuree en bestrooi de aardappelpuree met karwijzaad en paprikapoeder;
  15. Bak de zuurkoolschotel voor ongeveer 25 minuten in de oven.

RapidWeaver Icon

Made in RapidWeaver