Zuurkool met Stoofpeertjes

Zuurkool met stoofpeertjes
Deze combinatie van zoet en zuur is echt heerlijk! Weer eens wat anders zou ik zeggen!
Ingrediënten
  • 800 gram vastkokende aardappelen
  • 2 uien
  • 1 teentje knoflook
  • 500 gram kipfilet
  • 30 gram boter
  • 1 eetlepel kerriepoeder
  • 500 gram zuurkool
  • 350 gram stoofpeertjes (pot)
  • 150 gram gemalen oude kaas 48+

  • Bereiding
  1. Verwarm de oven voor op 190˚C;
  2. Schil de aardappelen en snij deze in dunne plakken;
  3. Kook de aardappelschijfjes 10 minuten in zout water;
  4. Pel en snipper de ui;
  5. Snij de kipfilet in reepjes;
  6. Verhit boter in een koekenpan en bak hierin de uit voor 4 minuten;
  7. Knijp het teentje knoflook uit over het ui-mengsel;
  8. Voeg de kip-reepjes en kerriepoeder toe en bak deze voor 4 minuten mee. Bestrooi met zout en peper;
  9. Verdeel de kip en ui over de ovenschaal;
  10. Laat de zuurkool uitlekken en verdeel deze over de kip;
  11. Laat de stoofpeertjes uitlekken en snij deze in plakjes. Verdeel de stoofpeertjes over de zuurkool;
  12. Giet de aardappelschijfjes af, laat deze iets afkoelen en leg deze over de stoofpeertjes;
  13. Bestrooi de aardappelschijfjes met kaas en bak de ovenschotel ongeveer 30 minuten in het midden van de oven goudbruin.
RapidWeaver Icon

Made in RapidWeaver