Zuurkool met Stoofpeertjes
Deze combinatie van zoet en zuur is echt heerlijk! Weer eens wat anders zou ik zeggen!
Ingrediënten
- 800 gram vastkokende aardappelen
- 2 uien
- 1 teentje knoflook
- 500 gram kipfilet
- 30 gram boter
- 1 eetlepel kerriepoeder
- 500 gram zuurkool
- 350 gram stoofpeertjes (pot)
- 150 gram gemalen oude kaas 48+
- Bereiding
- Verwarm de oven voor op 190˚C;
- Schil de aardappelen en snij deze in dunne plakken;
- Kook de aardappelschijfjes 10 minuten in zout water;
- Pel en snipper de ui;
- Snij de kipfilet in reepjes;
- Verhit boter in een koekenpan en bak hierin de uit voor 4 minuten;
- Knijp het teentje knoflook uit over het ui-mengsel;
- Voeg de kip-reepjes en kerriepoeder toe en bak deze voor 4 minuten mee. Bestrooi met zout en peper;
- Verdeel de kip en ui over de ovenschaal;
- Laat de zuurkool uitlekken en verdeel deze over de kip;
- Laat de stoofpeertjes uitlekken en snij deze in plakjes. Verdeel de stoofpeertjes over de zuurkool;
- Giet de aardappelschijfjes af, laat deze iets afkoelen en leg deze over de stoofpeertjes;
- Bestrooi de aardappelschijfjes met kaas en bak de ovenschotel ongeveer 30 minuten in het midden van de oven goudbruin.