Zuurkoolschotel met gehakt en sate-saus

Zuurkoolschotel_met_gehakt_en_sate-saus
Ik hoor je al denken: VREEMD!
Maar wel lekker.
Probeer maar eens!

Ingrediënten
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 600 gram aardappel voor stamppot
  • 520 gram zuurkool (naturel)
  • 500 gram gehakt (half-om-half)
  • 1 zakje Maggi Mix Dagschotel Sperziebonen Satésaus (70 gr)
  • 1 zakje geraspte kaas (mild)
  • 150 milliliter melk
  • 30 gram boter

Bereiding
  1. Verwarm de oven voor op 180˚C;
  2. Doe de aardappelen in een ruime pan met kokend water, voeg wat zout aan het water toe en kook het geheel voor ongeveer 15 minuten;
  3. Snipper de ui en het teentje knoflook;
  4. Verhit een hapjespan en bak zachtjes de ui hierin;
  5. Bak het gehakt rul;
  6. Pers het teentje knoflook uit boven het gehakt;
  7. Spoel ondertussen de zuurkool in een vergiet onder stromend water af en laat dit uitlekken;
  8. Voeg aan het gehaktmengsel het zakje Maggi toe en bereid volgens de gebruiksaanwijzing;
  9. Giet de aardappelen af en stamp deze fijn;
  10. Voeg een scheutje melk toe, net zoveel totdat de puree wat smeuïg is en voeg de boter toe. Laat dit smelten;
  11. Verdeel het gehakt over de bodem van een ovenschaal. Verdeel vervolgens de zuurkool hierover en daarbovenop de aardappelpuree. Bestrooi het geheel met de geraspte kaas;
  12. Zet de schaal in het midden van de voorverwarmde oven voor ongeveer 15 minuten.
RapidWeaver Icon

Made in RapidWeaver