Zuurkoolschotel met gehakt en sate-saus
Ik hoor je al denken: VREEMD!
Maar wel lekker.
Probeer maar eens!
Ingrediënten
Bereiding
- 1 ui
- 1 teentje knoflook
- 600 gram aardappel voor stamppot
- 520 gram zuurkool (naturel)
- 500 gram gehakt (half-om-half)
- 1 zakje Maggi Mix Dagschotel Sperziebonen Satésaus (70 gr)
- 1 zakje geraspte kaas (mild)
- 150 milliliter melk
- 30 gram boter
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 180˚C;
- Doe de aardappelen in een ruime pan met kokend water, voeg wat zout aan het water toe en kook het geheel voor ongeveer 15 minuten;
- Snipper de ui en het teentje knoflook;
- Verhit een hapjespan en bak zachtjes de ui hierin;
- Bak het gehakt rul;
- Pers het teentje knoflook uit boven het gehakt;
- Spoel ondertussen de zuurkool in een vergiet onder stromend water af en laat dit uitlekken;
- Voeg aan het gehaktmengsel het zakje Maggi toe en bereid volgens de gebruiksaanwijzing;
- Giet de aardappelen af en stamp deze fijn;
- Voeg een scheutje melk toe, net zoveel totdat de puree wat smeuïg is en voeg de boter toe. Laat dit smelten;
- Verdeel het gehakt over de bodem van een ovenschaal. Verdeel vervolgens de zuurkool hierover en daarbovenop de aardappelpuree. Bestrooi het geheel met de geraspte kaas;
- Zet de schaal in het midden van de voorverwarmde oven voor ongeveer 15 minuten.