Groene Courgettesoep
De gele courgette soep hadden we al, dit is de groene variant.
Ingrediënten
Bereiding
- 3 courgettes
- 2 stengels bleekselderij
- 2 uien
- olijfolie
- 1 liter kokend water
- Tijm
- Peper
- Zout
- 2 bouillonblokjes
Bereiding
- Pel de uien en snipper deze;
- Smoor in een grote (soep)pan in wat olijfolie de uien voor 5 minuten. Pel op het laatst de knoflook boven de uien uit (niet te vroeg, anders verbrand de knoflook);
- Maak ondertussen de groenten schoon. Snij 2 1/2 courgette en de bleekselderij in stukjes;
- Voeg de stukjes courgette en bleekselderij toe aan het uienmengsel;
- Giet 1 liter kokend water in de pan en voeg de bouillonblokjes toe;
- Rits de blaadjes van de takjes tijm en voeg toe aan de soep. Laat dit alles voor 15 minuten zachtjes koken;
- Rasp de overgebleven 1/2 courgette op een grove rasp;
- Pureer de soep met een staafmixer tot een glad geheel;
- Verdeel de soep over de kommen en garneer met de geraspte courgette. Maak de soep op smaak met wat verse peper.